Shaemless op Valkhof d-Affaire

Shaemless, v.l.n.r. Daan Tom en Arie (drummer van The Ferm)


Shaemless live at The Valkhof Affaire


Valkhof Nijmegen 20 juli 2012

Shaemless, zat in een dilemma. Ze waren gevraagd om te spelen op de zomerfeesten in Nijmegen. En niet op zomaar een miezerig podiumpje maar op het Valkhof,  vrijdagavond de laatste dag van de vierdaagse. The place to be om je in de kijker te spelen.
Maar er was wel een probleempje: drummer Cyril kon niet, hij zou op die dag ergens in het buitenland verblijven.... Wat nu te doen? Het optreden op de Affaire laten schieten? Nee dat was geen optie. Dus een inval drummer zoeken. Wie kan Cyril vervangen? Gelukkig kon Shaemless Arie lenen. Arie kent de nummers van Shaemless al aardig omdat hij  drummer is van The Ferm en dat is weer de band van Tom’s vader. Een paar extra repetities in de Red House en op naar het Valkhof.

De eerste band The Aron en Florian Bevelander Bandexperience waren ook erg leuk daarna kwam Shaelmess. Het festival terrein stond vol; verwachtingsvol.


Shaemless new style ging er meteen vol gas op! Vandaar was het dekking zoeken voor zwakke trommelvliezen. Bij het eerste nummer Commanche vlogen de stokken in het rond. Drumrifs, fills en stops. Het kwam allemaal voorbij alsof de band al jaren samen speelde. Het punky Colors groeide uit een roffel en knalde er uit. Happy, I can’t write vlogen energiek het oude Valkhof in. Een Jumping Jack Flash deed de oudere jongeren in het publiek meezingen. Kortom een spetterende performance zette Shaemless neer in het Valkhof.

En het werd zowaar voor de eerste keer die week een een beetje warm met een waterig avond zonnetje…. en Arie leek ook weer even 16 jaren jong.