Home            band         nieuws            pics         muziek          agenda         contact
Shaemless wint de Finale van de Roos van Nijmegen!

(Doornroosje 14-5-2015)

De zinderende finale van de Roos van Nijmegen was traditiegetrouw op Hemelvaartsdag en voor het eerst in het nieuwe Doornroosje. De zaal was om half negen al bomvol. Veel mensen en veel fans voor de Nijmegen-Oosterse bands: Call-it Lacuna en Shaemless.

Ook al streden er vier bands om de eer, in deze finale ging het toch vooral om Shaemless en Call-it Lacuna. Twee heel verschillende bands maar met veel connecties en gezamenlijke geschiedenis. Zo stonden ze, weliswaar nog onder andere namen (Nameless en The White Belt) o.a. op het Kids ’n Billies festival, De Zomerfeesten en de Valkhofaffaire. Als klap op de vuurpijl spelen ook nog eens twee broers in de twee bands. Tom Brouwers in Shaemless en Boo Brouwers in Call-it Lacuna. Broedertwist? Nee, wel bijzonder en heel spannend!

Call it Lacuna beet het spits af. Met hun epische composities in een psychedelic dance traditie maakten de mannen veel indruk. Ze speelden strak en opzwepend en het publiek genoot!
Dan Avtovaz, een band met goed gitaarwerk in een traditie. Ook Ohlsen laat zich in haar poppy stijl niet onbetuigd. Maar ja, toen moest er nog één band komen….

Het is elf uur! Shaemless time! De band komt op en meteen is het top! Frontman Daan staat als een Zeus en slingert riffs en zang trefzeker de zaal in. Drummer Cyril beukt en roffelt en strooit zijn fills en shots kwistig rond; gelukkig blijven de bekkens heel! De stuwende Tayla bas-machine valt samen met the band-rhythm en het groovt! Tom’s wah-&-grunt sound weeft de gitaar wall-of-sound compleet. Hear, hear, hier is The Shaemless Sound aan het werk!! Het publiek smult, de jury gaat overstag en Shaemless wint de Roos van Nijmegen 2015 met glans en gemak. Nu de rest van Nederland nog!


Bianca Castafiori


De band back stage